ВАКС затвердив угоду у справі про модернізацію Дружківської лікарні

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду укладену між прокурором і обвинуваченим у справі про нецільове використання коштів.
Дружківська лікарня

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, складені між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обвинуваченим колишнім начальником комунального підприємства «Управління капітального будівництва» Дружківської міської ради Сергієм Кузьменком.

Таке рішення ще 18 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На думку слідства, Кузьменко, як керівник КП «Управління капітального будівництва» Дружківської міської ради, використав 1,1 млн грн, виділених Державним фондом регіонального розвитку на придбання обладнання з теплоенерго модернізації Дружківської лікарні, яке не передбачене завданнями проєкту. Таким чином він здійснив розтрату бюджетних коштів на цілі, що не відповідають напрямам та порядку використання використання бюджетних коштів.

Втім, обвинувачений пішов на угоду зі слідством і йому змінили кваліфікацію обвинувачення з розтрати на нецільове використання коштів. ВАКС угоду затвердив і оштрафував Кузьменка на 5100 грн, а також стягнув з нього кошти за проведені експертизи.

Нагадаємо, ВАКС виніс вирок судді-хабарнику з Одеської області. Також антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі голову сільради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: