У штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі

Читать на русском
23 грудня в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі зафіксували три випадки порушення перемир'я з боку проросійських бойовиків.
Фото - штаб ООС.

З початку 23 грудня в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі зафіксували три випадки порушення перемир'я з боку проросійських бойовиків. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь на провокації не відкривали.

У районі відповідальності оперативно-тактичної групи «Схід» на Приазов'ї поблизу Водяного ворог відкривав неприцільний вогонь з автоматичних гранатометів і підствольних гранатометів, інформує штаб ООС.

Динаміка обстрілів сил ООС: 83 порушення режиму припинення вогню у листопадіУ листопаді від кулі снайпера загинув один український воїн, четверо бійців зазнали поранень.

У напрямку українських позицій неподалік Талаківки, окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті Авдіївки противник відкрив вогонь у бік ЗСУ з ручного протитанкового гранатомета. Серед українських військовослужбовців бойових втрат і поранень немає.

З початку поточної доби, 24 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

Нагадаємо, вчора бойовики повернули з полону військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, молодшого сержанта Олександра Пупка.

У той же час бойовики блокують обмін полоненими. Раніше ми писали, що обмін полоненими між Україною та Росією може відбутися до кінця поточного року. Українська делегація в Тристоронній контактній групі запропонувала провести його не пізніше 24 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: