Зеленський створив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва

Читать на русском
Зеленський створив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва. Її очолила заступника керівника ОПУ Юлія Свириденко.
Фото з відкритих джерел.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №582/2020 «Про Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва».

Як повідомляє ОПУ, консультативно-дорадчий орган при главі держави створюється з метою сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади й суб'єктів малого підприємництва та їхніх громадських об'єднань.

Лазебна пояснила, чому не всі ФОПи можуть претендувати на 8 тисяч допомогиМарина Лазебна в інтерв'ю Слово і діло розповіла, чому не всі ФОПи можуть отримати карантинні 8 тисяч.

Головою ради призначили заступника керівника Офісу президента України Юлію Свириденко. Вона повинна у п'ятиденний строк внести пропозиції щодо персонального складу Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва.

Сьогодні відбулося перше засідання органу.

«Рада буде працювати як дорадчий орган в Офісі президента на регулярній основі. Ми кожного місяця будемо збиратися для того, щоб дивитися, чи є в нас прогрес. Я думаю, що в такому постійному діалозі ми зможемо напрацювати реальні рішення, які допоможуть розвитку тих, хто самозайнятий», – пояснила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, в Києві учасники руху SaveФоп виходять на акції протесту вже не перший тиждень.

Пізніше нардеп Олександр Качура повідомив, що у парламенті зібрали 155 підписів народних депутатів, які ініціюють позачергову сесію Верховної ради. За його словами, засідання хочуть скликати для того, щоб розглянути законопроекти щодо ФОПів.

Крім того ми писали, що портал «Дїя» почав приймати заявки на отримання від держави 8 тис. гривень одноразової допомоги малому бізнесу через карантин у січні.

Наймані працівники та ФОП, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку до кінця року.

Раніше наші аналітики розібралися, як отримати 8 тисяч гривень фінансової допомоги.

Також читайте інтерв'ю міністра соцполітики Марини Лазебної порталу «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: