Британське МОЗ оприлюднило дані щодо нового штаму COVID

Читать на русском
Перші випадки нового штаму коронавірусу, який нині поширюється у Великій Британії, почали фіксувати в країні ще у середині листопада.
Фото з відкритих джерел

Перші випадки нового штаму коронавірусу, який нині поширюється у Великій Британії, почали фіксувати в країні ще у середині листопада.

Про це повідомляє Служба громадської охорони здоров'я Британії.

Окрім того, у повідомленні зазначається, що інформація про його появу з’явилася ще у вересні.

Медики додали, що наразі не знайшли свідчень, які говорили б про більшу летальність коронавірусу, який мутував, в порівнянні з первісним варіантом.

«Збільшення кількості випадків захворюваності саме через новий варіант вперше з'ясувалося в кінці листопада, коли Служба громадської охорони здоров'я Англії вивчала, чому показники інфікування в графстві Кент не знижувалися, попри загальнонаціональний карантин. Потім ми виявили, що цей варіант швидко поширюється в Лондоні та графстві Ессекс», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про введення локдауну для частини країни та скасування обіцяних послаблень на Різдво у зв'язку з виявленням нового штаму коронавірусу, який на 70% заразніший, ніж звичайний.

Перші повідомлення про його виявлення у Південній Англії з’явилися в британських ЗМІ ще минулого тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: