COVAX планує почати поширення вакцин від коронавірусу у першому кварталі 2021 року

Читать на русском
Глобальний механізм COVAX планує розпочати постачання вакцини від коронавірусу країнам, які долучилися до його роботи, вже у першому кварталі 2021 року.
Фото з відкритих джерел

Глобальний механізм COVAX планує розпочати постачання вакцини від коронавірусу країнам, які долучилися до його роботи, вже у першому кварталі 2021 року.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

Зазначається, що COVAX вже підписав контракти на понад 2 млрд доз різних вакцин від коронавірусу, щоб отримати їх відразу після реєстрації.

Перший транш вакцин всі країни-учасниці отримають у першій половині 2021 року. Після цього почнеться подальше постачання вакцин всіх учасникам механізму, яке планують завершити до кінця 2021 року. Мова йде про дози вакцини для 20% населення.

Додаткові дози вакцини для більш масштабного охоплення будуть доступні у 2022 році. Всі поставки залежать від декількох факторів, зокрема, дозволу регуляторів та готовності країн.

Зазначимо, Україна також отримає вакцину від коронавірусу в рамках механізму COVAX.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради заявив, що бюджет передбачає закупівлю 4 млн доз COVID-вакцини.

Також ми писали, що країни Євросоюзу планують розпочати масову вакцинацію населення від коронавірусу 27 грудня - прищеплювати громадян будуть вакцинами компаній Pfizer і BioNTech.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: