Президент підписав закон про підтримку культури

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав закон про державну підтримку культури, туризму і креативних індустрій.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про державну підтримку культури, туризму і креативних індустрій.

Про це в понеділок, 21 грудня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Президент України Володимир Зеленський підписав Закон Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій № 962-ІХ, який Верховна Рада схвалила 4 листопада», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що закон впроваджує податкові стимули для підтримки діяльності у сфері креативних індустрій, культури, туризму, спорту та інших гуманітарних сферах.

Зокрема, звільняється від податку на прибуток підприємств і податку на доходи фізичних осіб отримана платниками цільова допомога, що надається за рахунок бюджетних коштів або коштів міжнародної технічної допомоги для реалізації проєктів або програм у сфері креативних індустрій.

Крім того, знижена ставка податку на додану вартість для операцій з постачання послуг, пов'язаних зі сферами культури та туризму, зокрема послуг з показу вистав, культурно-мистецьких заходів, проведення екскурсій в музеях, зоопарках і заповідниках і їх відвідування.

Знижена ставка ПДВ також буде застосовуватися до послуг з розповсюдження, демонстрації, публічного сповіщення і публічного показу фільмів, адаптованих в україномовні версії для осіб з вадами зору та порушенням слуху.

Раніше Зеленський підписав закон про оптимізацію роботи центрів адмінпослуг.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: