США хочуть направити на підтримку економіки 900 млрд доларів

Читать на русском
Конгрес США погодив план підтримки економіки на тлі пандемії на загальну суму 900 млрд доларів.
Фото: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Конгрес США погодив новий пакет заходів стимулювання економіки на тлі пандемії обсягом майже 900 млрд доларів.

Про це заявив лідер республіканської більшості в Сенаті Конгресу Мітч Макконнелл, передає Reuters в понеділок, 21 грудня.

Вакцину від коронавірусу Moderna попередньо схвалили у СШАКонсультативна рада Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів Сполучених Штатів (FDA) схвалила вакцину проти коронавірусу виробництва компанії Moderna.

«Лідери Сенату і представники Конгресу США прийшли до остаточної згоди, це буде ще один важливий пакет рятівних заходів для американського народу», - сказав Макконнелл.

Як повідомляється, новий пакет стимулів - другий за величиною в американській історії і поступається лише весняним вливанням в економіку (в $2,3 трлн).

Пакет «підтримки» включає прямі виплати американцям на суму $600, розширення програм допомоги безробітним, в тому числі збільшення допомоги на $300 на тиждень.

Крім того, план стимулів також включає 25 млрд доларів на компенсацію оренди для потерпілого бізнесу, сотні мільярдів доларів допомоги малим підприємцям і асигнування на загальнонаціональну вакцинацію, яка стартувала в США минулого тижня.

В Reuters зазначили, що під час першої хвилі епідемії і локдауну понад 20 млн американців втратили роботу. При цьому тільки половина змогли працевлаштуватися до зими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Джо Байден представив свій план боротьби з пандемією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: