Новий штам COVІD-19: які країни припинили авіасполучення з Великою Британією

Читать на русском

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну в країні та відмову від послаблень на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний. Європейський Союз планує повністю припинити пасажирське сполучення із Великою Британією. «Слово і діло» з’ясувало, які країни вже закрили з нею авіасполучення.

Представники урядів країн Євросоюзу зустрінуться сьогодні у Брюсселі, щоб обговорити скоординовану відповідь на спалах нового штаму коронавірусу у Великій Британії.

Країни ЄС хочуть заборонити пасажирське сполучення літаками, потягами, а також закрити для жителів Сполученого Королівства Євротунель під Ла-Маншем.

Перші випадки нового штаму коронавірусу, який нині поширюється у країні, почали фіксувати ще у середині листопада. Про це повідомила Служба громадської охорони здоров'я Британії.

«Збільшення кількості випадків захворюваності саме через новий варіант вперше виявилося наприкінці листопада, коли Служба громадської охорони здоров'я вивчала, чому показники інфікування в графстві Кент не знижувалися, попри загальнонаціональний карантин. Потім ми виявили, що цей варіант швидко поширюється в Лондоні та графстві Ессекс», – йдеться в повідомленні.

Медики додали, що наразі не знайшли свідчень, які говорили би про більшу летальність коронавірусу, який мутував, порівняно з первісним варіантом.

У Римі вже виявили перші випадки зараження новим штамом коронавірусу. За даними МОЗ Італії, інфікований громадянин і його партнер повернулися з Великої Британії через римський аеропорт Ф'юмічіно. Італія скасувала авіасполучення з Британією 20 грудня.

У той же день аналогічне рішення ухвалила влада Нідерландів. Громадянам рекомендують без особливої потреби не подорожувати. Заборона набула чинності 20 грудня і діятиме до 1 січня 2021 року.

Відзначимо, що той самий штам вірусу, що й в Великій Британії, в Нідерландах виявили на початку грудня. Раніше там запровадили жорсткі карантинні обмеження на період зимових свят.

Серед країн, які скасували авіасполучення із Великою Британією ‒ Бельгія, Австрія, Канада (поки що на 3 дні ‒ з 21 по 23 грудня), Італія, Франція, Німеччина (попередньо – на місяць), Чехія, Ірландія, Болгарія (з 21.12.2020 – 01.01.2021).

Естонія, Латвія, Литва скасували рейси з 21 грудня по 1 січня. Фінляндія, Іран та Румунія не прийматимуть літаків із Британії з 21 грудня по 3 січня. Аргентина та Чилі припинили авіасполучення з Туманним Альбіоном з 22 грудня по 5 січня.

Закрили авіасполучення без уточнення дати Швейцарія, Ізраїль, Туреччина, Колумбія, Марокко, Польща, Гонконг, Кувейт, Хорватія.

Саудівська Аравія припинила всі міжнародні рейси з 21 по 27 грудня 2020 року.

Швеція наразі планує скасувати авіасполучення з Британією.

Раніше «Слово і діло» досліджувало, чи залежить кількість виявлених хворих від кількості проведених тестів.

Також ми вивчали, скільки тривали локдауни у різних країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: