У Білорусі почалися затримання протестувальників

Читать на русском
Білоруські силовики розпочали затримувати учасників Маршу народного трибуналу, який проходить сьогодні по всій території країни.
Фото: Onliner

Білоруські силовики розпочали затримувати учасників «Маршу народного трибуналу», який проходить сьогодні по всій території країни.

Про це повідомляє TUT.by та білоруська служба «Радіо Свобода».

Зазначається, що у Мінську протестувальники почали утворювати колони та ланцюги солідарності ще з самого ранку.

Колонна людей в Серебрянке днем 20 декабряTUT.BY. Политика

У відповідь на це, силовики стягнули до центру білоруської столиці спецтехніку, а прибічники режиму Лукашенка влаштували «автопробіг тракторів».

Пробег тракторов с госсимволикой в МинскеTUT.BY. Политика

Згодом у місті почалися затримання демонстрантів. Людей, які мали при собі опозиційну символіку, хапали просто посеред вулиці. Така ж ситуація нині в і інших містах країни.

Задержание мужчины с флагом на улице Куйбышева в МинскеTUT.BY. Политика

Правозахисники повідомляють, що наразі відомо про щонайменше 13 затриманих мітингувальників. Більшість із них потрапила до рук силовиків у Мінську. Крім того, відомо про мінімум одного затриманого протестувальника з Гродно.

Нагадаємо, під час попереднього недільного маршу, який проходив у Білорусі 13 грудня, білоруськими силовиками було затримано понад три сотні осіб.

Також ми писали, що лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська планує керувати країною протягом перехідного періоду в 45 днів у разі відмови Олександра Лукашенка від влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: