У Мілані зафіксували найпотужніший за 500 років землетрус

Читать на русском
Землетрус в Мілані. У будинках пересувалася меблі. Жертв і руйнувань немає, але було порушено транспортне сполучення.

Найсильніший за останні 500 років землетрус стався в четвер увечері в Мілані. Про це повідомила представниця Національного інституту геофізики і вулканології Італії Лучія Лудзі.

Землетрус магнітудою 3,9 було зареєстровано фахівцями Ingv о 16:59 (17:59 за київським часом). Його епіцентр знаходився всього в 6 км на захід від Мілана на глибині 56 км від земної поверхні, пише пише La Reppublica.

«Коронавірус», «Холостяк», «коктейль Молотова»: популярні запити українців в Google за 10 роківЩо таке кохання? Як стати вампіром? Навіщо коту вуса? Які симптоми коронавірусу? Ми подивилися, як змінювалися інтереси українців за останнє десятиліття.

Як стало відомо журналістам, на верхніх поверхах деяких будинків розгойдувалися люстри, пересувалася меблі. На номери різних міських служб надійшли сотні телефонних дзвінків стурбованих громадян, які намагалися з’ясувати, що відбувається.

За інформацією співробітників провінційної пожежної служби Мілана, ніхто з жителів міста за допомогою не звертався, жертв і руйнувань немає. Землетрус викликав лише деяке уповільнення руху автотранспорту в місті і запізнення ряду поїздів місцевої залізничної кампанії Trenord.

«Підземні поштовхи, що сталися сьогодні в Мілані, можна порівняти з землетрусом, який було зареєстровано в цьому районі 500 років тому. Єдиний більш сильний землетрус магнітудою близько 5 стався тут 26 листопада 1396 року. Його епіцентр знаходився тоді в місті Монца (нині передмістя Мілана — ред.)», — пояснила Лучія Лудзі, яка очолює міланське відділення Ingv.

Нагадаємо, на Філіппінах стався потужний землетрус.

А на півдні Туреччини через рекордні опади затопило вулиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: