Підсумки роботи ВР: скільки законопроєктів ухвалили депутати

Читать на русском

Верховна рада пішла на «святкову паузу» і знову збереться на пленарні засідання лише наприкінці січня. Цей тиждень депутати працювали практично в «турборежимі»: встигли ухвалити бюджет, закони по НАЗК і обговорити кадрові питання. «Слово і діло» пропонує подивитися на підсумки роботи парламенту в цифрах.

За тиждень народні депутати проголосували 23 постанови. Серед них – про звільнення Сергія Бессараба з поста міністра у справах ветеранів і призначення на цю посаду Юлії Лапутіної, про призначення Сергія Шкарлета головою МОН, а Романа Лещенка – міністром аграрної політики.

Крім того, Рада ухвалила постанову про зміну календарного плану своєї роботи і кілька постанов, якими змінила межі міст.

З 15 по 18 грудня депутати схвалили 27 законопроєктів: 5 за основу і 22 – в цілому. Зокрема, в цілому був ухвалений держбюджет-2021, закони для роботи НАЗК, зміни до Бюджетного кодексу, закон «Про електронні комунікації» і кілька ратифікацій.

Партія «Слуга народу» завдяки бюджету-2021 виконала програмну обіцянку про те, що витрати на оборону будуть не менш як 5% від ВВП (насправді так і повинно бути, відповідно до закону про нацбезпеку). У бюджеті на наступний рік на оборону передбачено 5,93% ВВП.

Своєю чергою «Батьківщина», підтримавши бюджет, провалила (принаймні, поки що) обіцянку про те, що базовий оклад педагогів буде не менше трьох мінімальних зарплат. У 2021-му базовий оклад учителів буде лише 7 тисяч гривень.

Детальніше про те, як минув тиждень у парламенті, можна прочитати в нашому матеріалі.

Нагадаємо, «Слово і діло» порахувало, скільки всього у депутатів помічників і у кого асистентів найбільше.

Також ми з'ясували, у скільки бюджету обходилося утримання нардепів і апарату парламенту в 2018-2021 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: