ВР ухвалила закон для закупівлі інсуліну та вакцин від COVID

Читать на русском
Рада дозволила закуповувати за державні кошти ліки, не включені до Національного переліку основних лікарських засобів. Йдеться про інсулін або вакцину від коронавірусу.
фото з відкритих джерел

Парламент дозволив закуповувати за державні кошти ліки, не включені до Національного переліку основних лікарських засобів. Йдеться про інсулін або вакцину від коронавірусу.

Сьогодні на засіданні Рада ухвалила за основу і в цілому відповідний законопроект №4472. Його підтримали 282 нардепи.

Бюджет передбачає закупівлю 4 млн доз COVID-вакцини – РазумковУ державному бюджеті на 2021 рік закладено кошти для закупівлі близько 4 млн доз вакцини від коронавірусу. Однак український уряд шукає можливості залучення додаткових коштів.

Документ вносить зміни до прикінцевих та перехідних положень закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» та відкладає на рік (до 1 січня 2022) одну з норм цього закону.

Це відтермінування дозволить закуповувати за рахунок держбюджету або відшкодувати вартість (реімбурсація) тих ліків, які не включені до Національного переліку основних лікарських засобів або до Програми медичних гарантій, але необхідних для лікування громадян.

Як відомо, ліки повинні закуповуватися відповідно до нацпереліку. Перш ніж потрапити до списку, препарат повинен пройти певну перевірку на якість та ефективність.

Новий закон дасть можливість закуповувати інсулін або вакцини від COVID-19 без необхідності включення до цього переліку.

Нагадаємо, сьогодні Рада підтримала доплати вірусологам та біохімікам через COVID-19.

Також повідомлялося, що ВР рекомендують запровадити штрафи за підробку тестів на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: