Україна представила ЄС концепцію Кримської платформи

Читать на русском
Україна представила ЄС Міжнародної кримської платформи під час обговорення наслідків анексії півострова.

Україна представила ЄС Міжнародної кримської платформи під час обговорення наслідків анексії півострова.

Про це йдеться в заяві Європейської служби зовнішніх дій у понеділок, 14 грудня.

Україна і ЄС провели восьму відеоконференцію, присвячену анексованому Криму. Зустріч відбулася на рівні вищих посадових осіб Європейської служби зовнішніх дій і Єврокомісії та представників української влади.

Сторони оприлюднили свою політику щодо Криму і Севастополя, включаючи обмежувальні заходи, а також привітали дипломатичні зусилля, спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Україна також представила концепцію Міжнародної кримської платформи.

Гра у війну: російські окупанти перетворюють кримських дітей на солдатівЖертвами пропаганди окупантів на півострові є діти, яких закликають служити в армії Російської Федерації

«Учасники також звернулися до питань співпраці у міжнародних форумах і питань міжнародного права. Було підкреслено серйозне погіршення ситуації з правами людини на півострові, в результаті чого міжнародним організаціям і суб'єктам прав людини все ще відмовляли в доступі. Обидві сторони також обмінялися думками щодо ситуації в області безпеки та мілітаризації півострова Російською Федерацією», - сказано в повідомленні.

Крім того, в ЄС знову підкреслили, що не визнають і не визнаватимуть незаконну анексію Кримського півострова Росією.

Нагадаємо, перший міжнародний саміт Кримської платформи щодо деокупації півострова може відбутися 21 травня 2021 в Києві.

Взяти участь в роботі Кримської платформи готові США, Великобританія і Туреччина. Крім того, Словенія також підтримала ідею створення Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: