Сенат США призначив нового посла в Мінську

Читать на русском
Сенат конгресу США одноголосно затвердив кандидатуру дипломата Джулі Фішер на посаду нового посла в Білорусії.
Фото: Ralph Freso / Getty Images

Сенат конгресу США одноголосно затвердив кандидатуру дипломата Джулі Фішер на посаду нового посла в Білорусі.

Трансляція засідання велася у вівторок, 15 грудня, на сайті верхньої палати американського законодавчого органу, пише CNN.

Білоруські санкції проти Києва: скільки триватиме загострення у відносинахЕксперт вважає, що загострення відносин із Білоруссю триватиме два місяці, за цей час Олександр Лукашенко спробує домовитися із Заходом щодо конституційної реформи.

Фішер стане першим американським дипломатом у Білорусі з 2008 року. Американський посол Карен Стюарт був відкликаний з Білорусі в березні 2008 року у відповідь на аналогічну дію Мінська, який відкликав з Вашингтона свого посла Михайла Хвостова. Причиною стало впровадження санкцій США проти білоруських компаній.

Раніше Фішер обіймала посаду заступника постпреда США при НАТО, тимчасового повіреного в справах США в Росії, а також працювала у американських посольствах в Грузії та в Україні.

Своєю чергою, в липні Олександр Лукашенко призначив послом республіки в США заступника міністра закордонних справ Олега Кравченка.

Нагадаємо, Сполучені Штати закликають режим Олександра Лукашенка звільнити політичних ув'язнених. Зараз їх у Білорусі більше сотні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: