Катастрофа МАУ: влада Ірану розкрила дані з «чорних скриньок»

Читать на русском
Організація цивільної авіації Ірану розкрила дані з «чорних скриньок» українського пасажирського літака МАУ, збитого під Тегераном в січні.
iran-bn.com

Організація цивільної авіації Ірану розкрила дані з «чорних скриньок» українського пасажирського літака МАУ, збитого під Тегераном в січні. Влада Ірану заявляє, що пілоти до останнього контролювали літак.

Про це повідомляє агентство Tasnim.

Голова організації Торадж Дехкані повідомив, що самописець припинив запис польотних даних о 6:14 ранку через потрапляння уламків першої ракети до літака. Після першого ракетного удару запис тривав ще 19 секунд.

«Чорна скринька записала всі звуки в кабіні пілотів протягом 19 секунд після вибуху першої ракети. Екіпаж із трьох осіб, включаючи льотного інструктора, був обізнаний про нештатну ситуацію і до останнього моменту намагався контролювати та керувати літаком», - сказав Дехкани.

Він додав, що перший ракетний вибух завдав літаку значні пошкодження, але двигуни не відключилися, а пілоти все ще намагалися контролювати політ.

Нагадаємо, в кінці липня в Києві відбувся перший раунд переговорів з іранською стороною, на якій Іран висловив готовність сплатити компенсації за збитий літак МАУ. Наступний раунд переговорів запланований на жовтень.

Відзначимо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, був збитий у ніч на 8 січня 2020 майже відразу після зльоту. На борту знаходилися 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: