Чехія посилює карантинні обмеження

Читать на русском
Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Чехії тамтешній уряд посилить карантинні обмеження у період зимових свят.
Фото з відкритих джерел

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Чехії тамтешній уряд посилить карантинні обмеження у період зимових свят.

Про це повідомляє видання Novinky.

Зазначається, що очільник чеського уряду Андрій Бабіш заявив про посилення карантину з 00:00 18 грудня. Заклади громадського харчування будуть зачинені, але магазини поки зачиняти не планують.

«Нам дуже шкода, що довелося піти на цей крок, але ситуація, що складається, змушує нас зробити це», - зауважив міністр охорони здоров'я Ян Блатни.

Він пояснив, що ресторани зможуть працювати тільки на винос. Готелі та хостели також повинні будуть закритися.

Окрім того, в країні запроваджується комендантська година з 23:00 до 05:00, і дозволяються зустрічі максимум 6 осіб. Також буде скорочено кількість людей на релігійних службах з 30 до 20 відсотків від місткості церкви.

Водночас, уряд остаточно визначив дату відкриття гірськолижних курортів, які працюватимуть під час карантину.

«З 18 грудня можна буде поїхати в гори і покататися на лижах. Однак будуть діяти обмеження, що застосовуються до ресторанів і готелів», - додав Блатни.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що карантин посилили і в Естонії. Відтепер магазини там можуть заповнюватися на половину, а заклади громадського харчування без сидячих місць мають закриватися до 22:00.

Також ми писали, що для запобігання стрімкому поширенню коронавірусної інфекції в Іспанії тамтешній уряд вирішив посилити карантинні обмеження в період зимових свят.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: