Нідерланди запроваджують локдаун на свята

Читать на русском
Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Нідерландах місцева влада запровадила жорсткі карантинні обмеження на період зимових свят.
Фото з відкритих джерел

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Нідерландах місцева влада запровадила жорсткі карантинні обмеження на період зимових свят.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Марк Рютте, пише NOS.

За його словами, локдаун у Нідерландах триватиме з 15 грудня до 19 січня.

Згідно із новими правилами, у країні закриваються музеї, театри, парки розваг, зоопарки, казино, сауни, спортивні зали. Також закриваються магазини, де продають товари не першої необхідності. Супермаркети, заправки й аптеки продовжать працювати.

Школи і виші у Нідерландах переходять на дистанційне навчання. Винятки дозволяється робити для студентів під час складання іспитів.

На святкування Різдва нідерландці зможуть запрошувати додому не більше 3 гостей на день (ідеться про осіб віком від 13 років).

Люди, робота яких передбачає фізичний контакт з клієнтом, мають призупинити свою діяльність. Виняток зроблено лише для медичних працівників.

Мешканців країни закликають якомога довше працювати з дому та не здійснювати поїздок без нагальної потреби.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що карантин посилили і в Естонії. Відтепер магазини там можуть заповнюватися на половину, а заклади громадського харчування без сидячих місць мають закриватися до 22:00.

Також ми писали, що для запобігання стрімкому поширенню коронавірусної інфекції в Іспанії тамтешній уряд вирішив посилити карантинні обмеження в період зимових свят.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: