У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
На кордоні України з Білоруссю продовжують діяти карантинні обмеження. Про додаткові заборони не повідомлялося.
фото Укрінформ

На кордоні України з Білоруссю продовжують діяти карантинні обмеження. Про додаткові заборони з білоруської сторони не повідомлялося.

Про це повідомив спікер ДПСУ Андрій Демченко в коментарі УНН.

Стало відомо, чи заборонять поїздки за кордон у разі локдаунуМЗС України вважає недоречним встановлювати заборону на в'їзд і виїзд в країну, а також закривати аеропорти у разі локдауну.

«В Україні діють обмеження для перетину кордону під час карантину. І в Білорусі були запроваджені певні додаткові обмеження, які почалися наприкінці жовтня. У той же час, повного перекриття кордону немає. І рух через цю ділянку кордону, звичайно, відбувається. В середньому за добу кордон з Білоруссю в обох напрямках перетинають близько 2 тисяч осіб. Це як громадяни України, так і іноземці, яким не заборонено перетинати кордон під час додаткових обмежень, що діють в Україні та Білорусі», - розповів він.

Також Демченко нагадав, що Білорусь перебуває в так званому «зеленому» списку країн.

«Якщо говорити про в'їзд в Україну, то, на даний момент, Білорусь знаходиться в так званій «зеленій зоні», а тому не підпадає під список країн, де діють додаткові обмеження щодо самоізоляції. Тому, іноземці, які слідують з Білорусі, повинні мати страхування від ковіду і підтвердити мету своєї подорожі в нашу країну», - уточнив представник ДПСУ.

Нагадаємо, Білорусь має намір запровадити санкції проти українських чиновників.

Раніше ДПСУ попередила про комендантську годину в Угорщині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: