COVAX схвалив запит України на отримання вакцини – Ляшко

Читать на русском
Глобальний фонд доступу до вакцин проти коронавірусу офіційно схвалив запит України на отримання 8 млн доз вакцини від коронавірусу.
Фото з відкритих джерел

Глобальний фонд доступу до вакцин проти коронавірусу офіційно схвалив запит України на отримання 8 млн доз вакцини від коронавірусу.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Facebook.

«Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19. Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн. доз вакцини безкоштовно. Шприци для ін’єкцій також», - зауважив Ляшко.

Він додав, що до процесу логістики залучатимуть ДП «Укрвакцина» та приватні компанії (для забезпечення доступу до обладнання для ультра-холодного зберігання, із температурним режимом -60/-80 градусів Цельсія).

Окрім того, Ляшко повідомив, що наразі у МОЗ працюють над тим, щоб холодильне обладнання (+2 … +8) для пунктів щеплення приїхало у найкоротші терміни.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що представники глобальної ініціативи COVAX рекомендували Україні розпочати підготовку інфраструктури для зберігання та доставки вакцин від коронавірусу.

Також ми писали, що вакцинація від коронавірусу в Україні розпочнеться у березні 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: