Названа орієнтовна дата початку вакцинації в Україні

Читать на русском
Вакцинація від коронавірусу в Україні орієнтовно запланована на 1 березня 2021 року. Однак точні терміни залежать від поставок вакцини. Першими вакцинують українців з 9 груп ризику.
фото РБК-Україна

Вакцинація від коронавірусу в Україні орієнтовно розпочнеться 1 березня 2021 року. Однак терміни ще можуть змінити, якщо виникнуть затримки з поставками вакцини. Першими вакцинують українців з дев'яти груп ризику.

Про це розповів керівник Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін в коментарі РБК-Україна в п'ятницю, 11 грудня.

Боротьба з COVID-19: чи повинна бути вакцинація обов'язковоюЕксперт вважає, що вакцинація має бути врегульована на законодавчому рівні, бо це питання соціальної безпеки.

«Орієнтовно розраховуємо почати вакцинацію 1 березня. Однак це залежить від того, коли вакцина фізично буде доставлена ​​до України. Але ми готуємося таким чином, щоб почати вакцинацію 1 березня», - заявив Кузін.

Він розповів, що в Україні планують використовувати комбінований підхід до проведення вакцинації проти коронавірусу. Її будуть проводити стаціонарно і за допомогою 400 мобільних груп.

«У нас є два сценарії, які ми будемо використовувати. Перший - це (проведення вакцинації - ред.) в районних або фельдшерсько-акушерських пунктах, в пунктах щеплення, які працюють стаціонарно. І планується створити близько 400 мобільних бригад. Вони будуть виїжджати або до місця роботи, або до місця обслуговування, в тому числі у віддалені райони. Тобто, буде застосований комбінований підхід», - сказав Кузін.

Глава ЦГЗ також назвав дев'ять основних груп ризику в Україні, які в пріоритеті на вакцинацію:

  • медпрацівники,
  • військовослужбовці,
  • соціальні працівники
  • закладу по догляду,
  • люди похилого віку (60+),
  • працівники освіти,
  • державна безпека,
  • пенітенціарні установи та установи виконання покарань,
  • хронічні хворі, в незалежності від віку.

Крім того, до групи ризику також увійдуть працівники Нацполіціі і Нацгвардії.

Нагадаємо, в МОЗ заявили, що розглядається питання забезпечення безкоштовного вакциною від COVID всіх українців, незалежно від того, входять вони до груп ризику чи ні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: