Рада призначила Піщанську головою АМКУ: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада призначила Ольгу Піщанську головою Антимонопольного комітету України. До цього Піщанська обіймала посаду першого заступника голови АМКУ. «Слово і діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

Постанову підтримали 255 народних депутатів, 59 виступили «проти», 47 – утрималися, 30 – не голосували.

«Слуги народу» дали 229 голосів «за», один виступив «проти», один утримався, 6 – не голосували, 11 – були відсутні. Голоси дала також група «Довіра» (16 – «за», один утримався, 3 – не голосували) і позафракційні депутати (9 – «за», 3 – утрималися, один не голосував і 4 – були відсутні). Від групи «За майбутнє» був тільки один голос «за», більшість або утрималися, або були відсутні.

Інші фракції призначення Піщанської не підтримали. В «Опозиційній платформі» 29 депутатів утрималися, 10 – не голосували і 5 – були відсутні. Більшість членів фракції «Європейська солідарність» голосували «проти». У «Батьківщині» 19 нардепів були «проти», інші утрималися або були відсутні. У «Голосі» 15 депутатів виступили «проти».

Нагадаємо, 1 липня Юрій Терентьєв написав заяву про звільнення з посади голови АМКУ. Потім він відкликав її, але постанову все одно внесли до порядку денного сесії. 3 липня парламент звільнив Терентьєва, на інфографіці можна подивитися, хто голосував за це рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: