ОГП передав до НАБУ справу про заволодіння коштами «Родовід банку»

Читать на русском
Офіс генпрокурора змінив підслідність у справі про ймовірне заволодіння грошовими коштами одним із державних банків.
Родовід банк

Офіс генерального прокурора передав до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження про ймовірне заволодіння грошовими коштами державного «Родовід банку», ліквідацію якого почали у 2016 році.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 2 грудня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, ОГП передав до НАБУ справу, в якій досліджується факт можливого заволодіння 301,6 млн грн Родовід банку у період з листопада по грудень 2009 року. Ці суми в подальшому, за версією сторони обвинувачення, були легалізовані, а заволодіння грошовими коштами відбулося на підставі свідомо підроблених документів. Ними фігуранти розпорядилися на власний розсуд.

У межах цієї справи було накладено арешт на низку майна родички одного з фігурантів, зокрема: п'ять земельних ділянок та чотири житлові будинки. Метою арешту було забезпечення можливої спецконфіскації майна. Не погодившись з арештом, представник власниці майна просив його скасувати, проте суд йому відмовив.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «Родовід Банк». До цього у лютому 2016 року Міністерство фінансів визнало неплатоспроможним Родовід Банк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: