«Родовід Банк» визнали неплатоспроможним – Мінфін

Читать на русском
Родовід Банк постраждав від фінансової кризи в 2009 році, після чого був докапіталізований державою, а потім відправлений на санацію.

Правління НБУ за погодженням з Міністерством фінансів пізно ввечері 25 лютого прийняло рішення про визнання неплатоспроможним АТ «Родовід Банк» і передачу його до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

«З метою раціонального підходу до використання державної власності та коштів Бюджету, було прийнято рішення про виведення банку з ринку», – йдеться в повідомленні Мінфіну.

Відзначається, що це рішення було прийнято на виконання Стратегії розвитку державних банків від 11 лютого 2016 року.

Держава не повинна постійно вливати гроші та рятувати банки-банкрути – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що банківська система України втратила третину гравців.

Нагадаємо, «Родовід Банк» постраждав від фінансової кризи в 2009 році, втративши ліквідність і здатність обслуговувати клієнтів. В результаті банк був капіталізований державою в 2009 році, а в 2011 році – відправлений на санацію. Але 7 років перебування у власності держави не допомогли зняти питання проблемних активів. Таким чином, існування «Родовід Банку» як окремої установи без надання підтримки державою є неможливим.

Відзначимо, що 5 січня Національний банк прийняв рішення розділити банки на чотири групи за новими критеріями, а не на дві (за розміром активів), як це було раніше.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», міністр фінансів України Наталія Яресько назвала 3 основні пріоритети в роботі свого відомства на 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: