Незаконна вирубка лісів зменшилася на третину – Держлісагентство

Читать на русском
Вирубка лісу. В Україні з початку 2020 року об`єм незаконних рубок лісів зменшився на 34%.

В Україні з початку 2020 року об`єм незаконних рубок лісів зменшився на 34%, в порівнянні з таким же періодом минулого року.

Про це заявив глава Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький, передає пресслужба відомства в четвер, 14 травня.

Облік деревини та боротьба з корупцією на митниці: що не так з указами ЗеленськогоПрезидент підписав указ про протидію контрабанді на митниці, а іншим указом зобов'язав лісгоспи Міноборони до 1 листопада запровадити електронний облік деревини. І знову цими рішеннями порушив закон. Ситуацію прояснили експерти.

За даними Заблоцького, в минулому році за три місяці обсяг незаконно вирубаної деревини склав 43,3 тис. кубометри, а за перший квартал 2020 року - 28,5 тис. кубометрів.

Крім того, працівники державної лісової охорони передали до органів поліції і суду 616 справ.

У той же час в Держлісагентстві зазначили, що зараз в соцмережах і на сумнівних сайтах почали з'являтися фейки про нібито збільшення незаконних рубок в Україні.

«Почали знову розганяти дані дворічної давності сумнозвісного звіту британської громадської організації Earthsight, або поширюють фото рубок або відео, де деревина їде через кордон вантажними авто до інших країн. Ця інформація не відповідає дійсності, тому стану справ, який є в галузі», - підкреслив Заблоцький.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону вирубки лісу в Карпатах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: