Стефанішина озвучила переваги «відкритого неба» з ЄС

Читать на русском
Угода про спільний авіаційний простір з Європейським союзом може істотно здешевити авіаперельоти з України.
kmu.gov.ua

Угода про спільний авіаційний простір України з Європейським союзом, яке може бути підписана вже в лютому 2021, відкриє ряд нових можливостей.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телеканалу «Прямий».

«Відкрите небо» з ЄС: як Україна та Євросоюз вели переговориУгоду про відкрите небо з Європейським союзом Україна розраховує підписати в жовтні на спільному саміті.

За словами Стефанішиної, дана угода - це вільна конкуренція, створення нового ринку, збільшення доступу до п'ятисотмільйонного ринку авіаперевезень ЄС, більш дешеві квитки і більше рейсів.

«Авіаперевезення стануть доступним видом транспорту. А, враховуючи, що у нас є безвіз, це дозволить збільшити контакти між людьми і перельоти між ЄС і Україною»,- заявила міністр.

Вона також підтвердила, що Україна може підписати угоду про Спільний авіаційний простір з Європейським союзом уже 11 лютого на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

З боку України всі процедури для підписання угоди будуть завершені, запевнила Стефанішина.

«Саме підписання також залежить від Європейської комісії. Якщо встигнемо процедурно, то Угоду про «відкрите небо» підпишемо на Раді асоціації», - додала віцепрем'єр.

Нагадаємо, раніше в Кабміні повідомляли про плани підписати угоду про «відкрите небо» вже в лютому 2021 року на засіданні Ради асоціації з ЄС.

Як відомо, договір про «відкрите небо» України з ЄС був на порядку денному жовтневого саміту. Однак документ не підписали.

При тому, що переговори щодо цієї угоди завершилися ще в 2013 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: