В Андріївській церкві відбулося перше після реставрації богослужіння

Читать на русском
Сьогодні, 13 грудня, в день пам'яті святого апостола Андрія Первозванного в Києві в Андріївській церкві вперше після 11 років реставрації пройшло перше богослужіння.
фото з відкритих джерел

Сьогодні, 13 грудня, в день пам'яті святого апостола Андрія Первозванного в Києві в Андріївській церкві вперше після 11 років реставрації пройшло перше богослужіння, яке провели екзархи Вселенського Патріархату в Україні.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Андріївську церкву передали в користування Константинополю: що пишуть у соцмережахАндріївську церкву передадуть в користування Вселенському патріарху. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.

«У цей святковий день було скоєно і перше після реставрації урочисте богослужіння, яке очолив представник Вселенського Патріархату митрополит Гальський Еммануїл у співслужінні Екзарха Вселенського Патріарха єпископа Команського Михайла архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія (Зорі)», - йдеться в повідомленні.

Так, митрополит Еммануїл підкреслив особливе значення апостола Андрія Первозванного для Української Православної Церкви, а також засвідчив підтримку Матері-Церкви для всіх помісних церков, які взяли від неї благовістя, особливо для Православної Церкви України.

Як відомо, 12 грудня у Києві після рестарації відкрили Андріївську церкву. З 15 грудня вона готова приймати прихожан.

Щотижня і в свята в Андріївській церкві будуть відбуватися богослужіння, а в інші дні вона буде працювати як музей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: