З головної ялинки країни знімуть «чарівний» капелюх

Читать на русском
З головної ялинки України на Софійській площі в Києві знімуть чарівну капелюх. Замість нього в День святого Миколая з'явиться зірка.
Фото: Folk Ukraine / Facebook

З головної ялинки України на Софійській площі в Києві знімуть капелюх, який зараз прикрашає її верхівку.

Про це в Facebook повідомив етнокультурний проєкт Folk Ukraine, який займається організацією новорічних свят.

Новорічно-різдвяні свята: скільки відпочиватимуть українціСкільки відпочивати на Новий рік в 2021-м. Три вихідних дня1, 2 і 3 січня, потім найкоротший робочий тиждень з 4 по 6 січня. Різдвяні канікули - з 7 по 10 січня.

Так, на ялинку замість капелюха напередодні Дня святого Миколая, 19 грудня, повісять зірку.

Як повідомлялося, в цьому році головну ялинку висотою в 31 метр прикрасили понад 1500 іграшками та 10 кілометрами гірлянди. Вона оформлена в тематиці казкового лісу.

Серед іграшок – сови, білочки, птиці, кролики, шишки, жолуді і мухомори. Верхівку прикрасили казковим 58-кілограмовим «магічним» капелюхом.

За задумом авторів, капелюх на ялинці замість традиційної зірки повинен «зігрівати» казкових тварин, які її прикрашають. Однак такий вигляд головної ялинки країни викликав суперечки і обговорення.

Зокрема, концепцію оздоблення дерева засудили в Православній церкві України. На сторінці в Facebook ПЦУ заявила, що таке оформлення ялинки в Києві не має ніякого відношення до Різдва.

Нагадаємо, ялинку на Софійській площі закінчили прикрашати 10 грудня. В цьому році вперше святкове дерево – штучне. Офіційно головну ялинку країни відкриють 19 грудня – в День святого Миколая.

Саме святкування Нового року-2021 Києві пройде без концертів і великої ярмарки, але буде створений святковий маршрут, де можна купити сувеніри, гарячі напої та частування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: