Смертність від COVID виросла на 60% за півтора місяці – ВООЗ

Читать на русском
Глобальний рівень смертності від коронавірусної хвороби та її ускладнень виріс на 60% за останні 6 тижнів. Найбільше життів COVID забрав у країнах Європи та Америки.
Фото: Reuters

Глобальний рівень смертності від коронавірусної хвороби та її ускладнень виріс на 60% за останні 6 тижнів. Найбільше життів COVID забрав у країнах Європи та Америки.

Про це заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус під час брифінгу.

«Наразі ВООЗ відомо про понад 66 мільйонів випадків COVID-19 та 1,5 мільйона смертей. За останні шість тижнів тижнева кількість загиблих зросла приблизно на 60%», - зазначив глава ВООЗ.

Він також зауважив, що люди повинні бути особливо уважними та обережними під час зимових свят для того, щоб уникнути нової хвилі пандемії.

«Святковий сезон - це час для того, щоб розслабитися та відсвяткувати, але ми не повинні послаблювати пильність. Святкування може дуже швидко перетворитися у траур, якшо ми не ухвалимо правильні заходи безпеки», - наголосив Гебреісус.

Нагадаємо, раніше Гебреісус заявив, що попри десятки мільйонів жителів планети, які вже перехворіли коронавірусом і отримали імунітет від хвороби, більшість людей все ще залишаються до нього сприйнятливими.

Також ми писали, що Міністерство охорони здоров'я рекомендує українцям утриматися від поїздок під час пандемії на новорічні свята й канікули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: