У лікарнях перебувають майже 28 тисяч пацієнтів із коронавірусом – Степанов

Читать на русском
В Україні станом на ранок п'ятниці, 11 грудня, у лікарнях перебувають 27 тисяч 708 пацієнтів з COVID-19.
Фото - «Слово і діло».

В Україні станом на ранок п'ятниці, 11 грудня, у лікарнях перебувають 27 тисяч 708 пацієнтів з COVID-19.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«У нас дещо стабілізувалась ситуація по хворих на COVID-19, по кількості захворівших кожного дня. Але все рівно медична система працює у достатньо напруженому режимі. Біля 28 тис. хворих зараз перебувають у лікарнях. Якщо бути точним - 27 тисяч 708 пацієнтів, які знаходяться на ранок у наших лікарнях. І тому ми додаємо лікарні, збільшуємо кількість ліжок, які ми додаємо до лікування хворих на COVID-19. І зрозуміло, що ці лікарні, які ми додаємо, які визначаються, відразу входження їх у лікування хворих на COVID-19 - потребує певний період часу після того, щоб коли ми визначились щодо їх заключення договорів Національної служби здоров’я, щоб вони почали отримувати відповідні кошти», - сказав Степанов.

Він додав, що також потрібен час на обладнання лікарень і появу необхідної кількості фахівців - інфекціоністів, анестезіологів.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 13 514 людей, зафіксовано 285 летальних випадків, 15 327 пацієнтів одужали.

Раніше голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький розповів, що для переривання ланцюга захворювання на коронавірус в Україні необхідно вакцинувати 18-19 млн громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: