Коронавірус піде на спад у травні 2021 року – Ляшко

Читать на русском
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що коронавірус в Україні скоріш за все піде на спад у травні 2021 року.
Фото з відкритих джерел

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що коронавірус в Україні скоріш за все піде на спад у травні 2021 року.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю ТСН.ua.

«Орієнтовно, я вважаю, що вже від травня 2021 року у нас буде вже такий адаптивний карантин, який дозволить дихати легше. Але цьому буде сприяти і сезонність вірусу, я думаю, ми будемо бачити чітку сезонність і весняно-літній період коронавірус зменшить свою активність і циркуляцію», - зауважив Ляшко.

Він додав, що навесні в Україні почнеться процес вакцинації населення і в людей поступово почне формуватися імунітет до хвороби.

«З'явиться вакцина і з кожним днем, з кожним місяцем усе більше людей буде щеплюватися проти коронавірусної хвороби і формувати імунітет, який поступово стане колективним. І ми забудемо про цю жахливу хворобу», - додав головний санітарний лікар України.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав три причини посилення карантину у січні.

Також ми писали, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль не бачить сенсу у витрачанні коштів на будівництво мобільних госпіталів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: