Карантин у січні: як обмеження вплинуть на роботу шкіл

Читать на русском
Микола Скибаексперт напрямку "Освіта", UIF

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що Україна зможе обійтися без тотального карантину в грудні. Зараз влада розглядає можливість локдауну в січні. У коментарі «Слово і діло» експерт з питань освіти Микола Скиба висловив думку, що карантин у січні частково збігатиметься зі шкільними канікулами й це полегшить планування закладам освіти. Однак навчальний рік все одно може бути подовжений через запроваджені раніше обмеження.

«Цей період частково припаде на канікули, а далі буде, можливо, частково дистанційне навчання, якщо карантин продовжать. Я думаю, буде адаптивний підхід для початкової та старшої школи. Для початкової – тут з різних причин не варто робити жорсткий карантин і формат дистанційного навчання тут менше підходить, а у старшій школі – це можливо. Тим більше, що, зрештою, вже і положення під це розроблені і тренінги розпочалися, хоча й інфраструктури під це ми не маємо, особливо у глибинці, на периферії», ‒ сказав Скиба.

Жорсткий карантин у січні запроваджувати доведеться – ШмигальУряд буде змушений впровадити жорсткий карантин в Україні в січні. Повний перелік обмежень представлять 9 грудня.

Експерт вважає, карантин, якщо збігатиметься зі шкільними канікулами, полегшить освітнім закладам подальше планування. Але поки що це питання не обговорюють, однак такий варіант розглядати можна.

«_ У цей час школярі й так не відвідують заклади. Тут питання потім може бути, що навчальний рік можуть подовжити через всі ці карантини. Наприклад, до кінця травня або навіть і до початку червня_», ‒ відзначив експерт.

Нагадаємо, голова МОЗ Максим Степанов заявив, що в грудні, швидше за все, локдауну не запровадять.

Карантин можуть посилити на початку січня на три тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: