ВАКС залишив під вартою екскерівника ДП «Первомайськвугілля»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у клопотанні адвоката підозрюваного про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Первомайськвугілля» Артура Мірумяна, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння 14,33 млн грн держпідприємства.

Таке рішення 30 листопада ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заарештував Мірумяна. Альтернативою йому визначили 630 600 грн застави. Втім він так і не вніс заставу. Його адвокат подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу на домашній арешт. На думку захисника, деякі ризики перешкоджання слідству зменшилися, а інші – взагалі припинили існувати. Також, як стверджує адвокат, 630 600 грн застави є непомірним розміром для Мірумяна.

Прокурор САП заперечив проти задоволення клопотання і вважає помірним визначену Мірумяну заставу. Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. Вона вказала, що вказана застава є помірною для підозрюваного. Вона також звернула увагу, що Мірумян має кошти для оплати за освіту сина в Німеччині (19500 євро), а також, очевидно, його витрат та страхування. Суддя відкинула твердження захисту про те, що Мірумян до затримання працював за 6000 грн на місяць, оскільки це суперечить стилю життя сім'ї, оплати за освіту сина в Німеччині, робота Мірумяна в Туреччині тощо.

Раніше суд також заарештував директора приватної компанії, яким повідомили про підозру у справі ДП «Первомайськвугілля».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Мірумяну та ще трьом особам у розкраданні коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: