ВАКС обрав запобіжний захід екскерівнику ДП «Первомайськвугілля»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива погодженого з прокурором про застосування запобіжного заходу підозрюваному.
Артур Мірумян у суді

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Первомайськвугілля» Артура Мірумяна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у розкраданні 14,33 млн грн.

Таке рішення 21 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС Оксана Олійник, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

Прокурор САП Олександр Снєгірьов просив суд узяти під варту Мірумяна із альтернативою застави в 2 млн грн. Він вказав, що існує ризик переховування підозрюваним від слідства, оскільки він має майно в окупованому Росією Донецьку, виїзжав до анексованого Криму, а в 2019 році проігнорував виклик детектива на допит та виїхав до Туреччини на роботу за контрактом. Також прокурор повідомив, що Мірумян подумував продовжувати контракт і, до того ж, після повернення в Україну не вказав у декларації доходи, які заробив у Туреччини.

За словами Снєгірьова, фактичні доходи Мірумяна не відповідають його статкам, зокрема, він незадекларував автомобілі Nissan X-Trail та Mitsubishi Lancer. Як стверджує прокурор, підозрюваний може також незаконно впливати на свідків у справі. Крім того, прокурор надав докази обґрунтованості підозри Мірумяну, зокрема, низку експертиз, висновок Держаудитслужби, протоколи НСРД та інше.

Своєю чергою адвокат Мірумяна заперечували проти обґрунтованості підозри. Вона вказувала, що у слідства недостатньо доказів для цього. Більше того, за словами адвоката, підозра Мірумяну нібито була вручена не в день її складання, оскільки вже о 6:43 детективи проводили обшук у Донецькій області з уже підписаною підозрою. Втім, за словами прокурора, він її підписав опівночі. Адвокат також підкреслила, що у підозрі немає доказів існування групи осіб, які вчинили злочин.

«Клопотання детектива погодженого з прокурором про застосування запобіжного заходу – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Артура Мірумяна запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Визначити йому альтернативою заставу розміром 630 600 грн», – оголосила слідча суддя Олійник.

Також вона поклала на підозрюваного такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися за межі Донецької області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Мірумяну та ще трьом особам у розкраданні коштів. Раніше детективи розслідували цю справу та призначили в ній експертизу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: