Нацбанк оцінив втрати економіки через посилення карантину

Читать на русском
Нацбанк спрогнозував втрати економіки на рівні 0,2 п.п. ВВП у зв'язку з посиленням карантину в січні 2021 року.

Нацбанк спрогнозував втрати економіки на рівні 0,2 п.п. ВВП у зв'язку з посиленням карантину в січні 2021 року.

Анонсовані урядом заборони не такі суттєві, як навесні 2020 року. Про це на брифінгу сказав заступник голови НБУ Денис Сологуб на брифінгу.

Макрофінансова допомога від ЄС: на що підуть коштиЕксперт вважає, що кошти від ЄС скерують на те, щоб скоротити фінансовий розрив у бюджеті й забезпечити видатки до кінця року.

«Що стосується цього карантину, локдауна, який зараз очікується в січні, лист цих карантинних обмежень не такий жорсткий у порівнянні з тим, що ми бачили навесні. І тому за нашими оцінками нові обмеження призведуть до втрат близько 0,2 процентних пунктів річного ВВП наступного року», - зазначив голова НБУ.

Сологуб нагадав, що НБУ прогнозував втрати від карантину вихідного дня, який був впроваджений в листопаді 2020 року, на рівні 0,2 п.п. від ВВП, однак за фактом втрати могли бути та менше. Водночас невизначеність значно погіршила ділові очікування бізнесу, що стало більш значним ударом, ніж сам карантин як такої.

Нагадаємо, в середу, 9 грудня, Кабмін на позачерговому засіданні затвердив офіційну дату жорсткого карантину. Його введуть з 8 до 25 січня.

Пізніше міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про роботу транспорту під час січневого локдауна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: