ЗМІ дізналися терміни «січневого» локдауну і можливі обмеження

Читать на русском
Кабінет міністрів готується запровадити локдаун в Україні з 8 по 25 січня. Також уряд хоче продовжити загальний карантин до кінця лютого.
bigkyiv

Кабінет міністрів готується запровадити жорсткий карантин в Україні з 8 по 25 січня. Також планується до кінця зими продовжити режим НС.

Про це пише LIGA.net з посиланням на проєкт постанови уряду, який мають розглянути на засіданні в середу, 9 грудня.

«Січневий» локдаун: як бізнесу підготуватися до чергових обмеженьЕксперт переконаний, що рішення оголосити жорсткий карантин у січні продиктоване тим, що влада орієнтується на настрої підприємців.

Зокрема, в документі пропонується розширити протиепідемічні заходи з 8 січня до 25 січня 2021 року.

За інформацією видання, на цей період:

  • буде заборонений прийом відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, крім відвідування спортсменами національної збірної;
  • проведення всіх масових заходів, крім проведення офіційних спортивних заходів;
  • робота підприємств громадського харчування і місць для харчування в готелях з 11 години до 6 годин наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері на замовлення клієнтів;
  • діяльність продовольчих і непродовольчих ринків;
  • відвідування навчальних закладів незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів.

При цьому Кабмін хоче дозволити роботу закладів громадського харчування в аеропортах, торгівлю товарами, які відносяться до засобів гігієни, засобів зв'язку. Також повідомляється, що салони і перукарні зможуть працювати за попереднім записом.

Що стосується загального карантину, то цим же документом пропонується продовжити його до 28 лютого 2021 року. На такий же термін планують продовжити і режим надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу.

Відзначимо, інформацію про терміни локдауну з 8 по 25 січня також підтвердив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко в Telegram.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Кабмін оголосить повний список можливих карантинних обмежень.

Раніше глава МОЗ Максим Степанов заявляв, що локдаун не варто очікувати з 2 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: