ВАКС виправдав керівника структурного підрозділу ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд виніс виправдувальний вирок очільнику структурного підрозділу української армії, якого обвинувачували у зловживаннях.

Вищий антикорупційний суд виправдав керівника структурного підрозділу Збройних сил України у Львівській області Будинкоуправління №1 Яворівської квартирно-експлуатаційної частини (КЕЧ) району Олега Щудлюка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачувала у розтраті коштів.

Таке рішення 9 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Суд ухвалив: Олега Щудлюка визнати невинуватим у пред'явленому обвинувачені за частиною 5 статті 191 ККУ та виправдати. Документи, передані суду сторонами кримінального провадження, залишити в матеріалах кримінального провадження. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги встановленого КПК України», – оголосив суддя.

Як відомо, за версією слідства, Щудлюк упродовж квітня-жовтня 2014 року складав та видавав акти здачі-приймання послуг з оренди газових котелень у приватного підприємства, тоді як насправді такі послуги не надавалися. Як встановили детективи, завдяки цим документам фірма безпідставно отримала 1,18 млн грн, що є сумою завданих збитків.

Нагадаємо, НАБУ повідомило Щудлюку про підозру. Раніше САП намагалася з ним укласти угоду, проте ВАКС відмовив. Тому справу почали слухати в загальному порядку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: