Медикам сплатили компенсації заробітку через коронавірус

Читать на русском
Медпрацівникам вже сплатили 17,9 млн гривень компенсацій втраченого заробітку через самоізоляцію у зв'язку з коронавірусом.

Медпрацівникам вже сплатили 17,9 млн гривень компенсацій втраченого заробітку через самоізоляцію у зв'язку з коронавірусом.

Про це пише сьогодні пресслужба Фонду соціального страхування.

Медичним працівникам виплатили Фонд прийняв на оплату майже 11 тисяч листків непрацездатності.

«Фонд прийняв на оплату майже 11 тисяч листків непрацездатності, виданих медичним працівникам для проходження самоізоляції коштом ФССУ. Загальна сума компенсацій становить 17,9 мільйона гривень», - зазначено в повідомленні.

Безпека лікарів під час пандемії: як регіональна влада піклується про медиківМедичне страхування на випадок захворювання COVID-19 для лікарів та медпрацівників забезпечили не всі ОДА та не на весь період пандемії.

Фонд компенсує для медиків втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу. Оплата здійснюється, починаючи з шостого дня, а перші п'ять днів фінансує роботодавець.

«Затримки по виплаті матеріального забезпечення, в тому числі в разі самоізоляції, у фонді відсутні, фінансування здійснюється своєчасно та в повному обсязі», - запевняють в ФСС.

Найбільше медпрацівників, які отримали такі компенсації, зафіксовано в наступних областях: Житомирській - 1366 осіб, Чернігівській - 753 особи, Одеській - 667, Сумської - 567 осіб і Львівській - 560 осіб.

Раніше в МОЗ розповіли про три етапи COVID-вакцинації в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: