Комітет Ради підтримав законопроєкт про заборону пластикових пакетів

Читать на русском
Екологічний комітет рекомендує Верховній раді остаточно заборонити обіг пластикових пакетів. За їхнє використання хочуть штрафувати.
Фото: Shutterstock

Екологічний комітет рекомендує Верховній раді остаточно заборонити обіг пластикових пакетів. За їхнє використання хочуть штрафувати.

Про це у Facebook повідомив голова Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.

«Щойно депутатами парламентського комітету було підтримано законопроєкт №2051-1 «Про обмеження обігу пластикових пакетів» для розгляду у другому читанні та прийняття його Верховною радою у цілому», – написав міністр.

Рада планує заборонити пластикові пакети: як це працює у світіВ Україні зараз дозволені будь-які пластикові пакети, як і їхнє виробництво. Водночас у Бангладеш виробникам одноразових пакетів загрожує до 10 років ув’язнення.

Закон пропонує заборонити надлегкі пластикові пакети, легкі пластикові пакети (товщиною до 50 мкм) та оксорозкладні (оксобіорозкладні) пластикові пакети.

При цьому винятком стануть пластикові пакети, обмежені величиною (225х345х450 мм), що використовуються для м’яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою.

«Розповсюдження пластикових пакетів каратиметься штрафом від 1700 до 3400 гривень. За повторне порушення стягуватиметься штраф від 3400 до 8500 гривень», – поінформував глава Міндовкілля.

Нагадаємо, у листопаді у Верховній раді приступили до доопрацювання проєкту закону №2051-1 про заборону пластикових пакетів з 2022 року. Однак парламент відправив на повторне друге читання цей проєкт.

За основу документ ухвалили восени минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: