Жорсткий карантин у січні запроваджувати доведеться – Шмигаль

Читать на русском
Уряд буде змушений впровадити жорсткий карантин в Україні в січні. Повний перелік обмежень представлять 9 грудня.

Уряд буде змушений впровадити жорсткий карантин в Україні у січні. Повний перелік обмежень оголосять на засіданні Кабміну 9 грудня.

Про це в Facebook повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Січневий» локдаун: як бізнесу підготуватися до чергових обмеженьЕксперт переконаний, що рішення оголосити жорсткий карантин у січні продиктоване тим, що влада орієнтується на настрої підприємців.

За його словами, карантин вихідного дня стабілізував епідемічну ситуацію та розвантажив медичну систему. На цьому тижні тричі кількість тих, хто одужав, перевищувала кількість нових хворих.

«Однак, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що впроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні», - заявив Шмигаль.

Він зазначив, що з місцевою владою працюють над переліком можливих обмежень. На сьогодні вони підтримують заборону або обмеження діяльності:

  • святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелах, ТРЦ - 100%

  • музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля - 95%

  • святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів - 90%

Водночас місцева влада виступає за часткові обмеження на громадському транспорті (перевезення лише сидячих пасажирів), в ресторанах (доставка або на винос) і готелях (без зон розваг і харчування).

Раніше голова МОЗ Максим Степанов заявив, що в грудні, швидше за все, локдаун вводити не будуть. Карантин можуть посилити на початку січня на три тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: