У Зеленського мають намір переглянути рішення Ради щодо е-декларацій

Читать на русском
За словами Веніславського, позбавлення волі за недостовірне декларування було каменем спотикання серед політичних сил.

Рішення парламенту про е-декларації було компромісним, і швидше за все воно буде тимчасовим.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 розповів представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський.

За словами Веніславського, позбавлення волі за недостовірне декларування було каменем спотикання серед політичних сил. Саджати за ґрати порушників пропонував президент Володимир Зеленський.

Підтримка бізнесу і проблеми з ФОПами: як минув тиждень у РадіВерховна рада повернула відповідальність за недостовірне декларування, відтермінувала введення РРО та ухвалила пакет законопроєктів для допомоги бізнесу.

«Робоча група, яка розробила варіант, який не містить позбавлення волі, складалася з представників різних політичних сил... Тому був запропонований узгоджений варіант, за який проголосувала Рада за основу і в цілому», - пояснив він.

Однак, як зазначив Веніславський, президент досить категорично налаштований щодо відповідальності за брехню у деклараціях.

«Але поки погодилися на компромісний варіант, щоб взагалі проголосувати та повернути відповідальність. Щодо справ, за якими велося розслідування і які припинилися після рішення КСУ, по ним вже ніякої юридичної відповідальності не буде», - додав нардеп.

Нагадаємо, Верховна рада на засіданні в п'ятницю, 4 грудня, ухвалила за основу і в цілому компромісний законопроект про відновлення відповідальності за недостовірне декларування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: