Комітет Ради прийшов до компромісу в питанні е-декларацій

Читать на русском
Комітет Ради з питань правоохоронної діяльності пропонує ухвалити компромісний законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Комітет Ради з питань правоохоронної діяльності пропонує ухвалити компромісний законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Законопроект розглянули на засіданні комітету в четвер, 3 грудня.

«Основний консенсус зупинився на тому варіанті, який не подобається всім, але є компромісним для залу, можливо, - про те, що умисне внесення суб'єктом декларування недостовірних відомостей від 4 тисяч прожиткових мінімумів (зараз 9 млн гривень) карається штрафом від 3 до 5000 неоподатковуваних мінімумів (від 51 до 85 000 гривень) або громадськими роботами, або обмеженням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади. Такий компроміс був досягнутий», - повідомив глава комітету Денис Монастирський.

Відновлення відповідальності за недостовірне декларування: що пропонує ЗеленськийЧим проєкт закону президента різниться від скасованої редакції кримінальної статті і чому незадоволені антикорупціонери.

Компромісний варіант підтримали 16 членів комітату, 5 утрималися, ще 4 - були відсутні.

Нагадаємо, спікер Ради Дмитро Разумков скликав на суботу, 28 листопада, велику нараду голів фракцій парламенту. На нараді обговорили особливості роботи Ради в грудні. Також серед тем - питання про держбюджет-2021, закони по КСУ і про підтримку бізнесу.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський звернувся до Венеціанської комісії через рішення КСУ, а також вніс до Ради законопроект про відповідальність за брехню в е-деклараціях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: