Перевірка декларації: новопризначений голова митниці виграв позов до НАЗК

Читать на русском
Апеляційний адмінсуд задовольнив скаргу колишнього очільника міжнародного аеропорту, новопризначеного керівника митниці до Нацагентства.
Павло Рябікінфото: LIGA.net

Апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Національного агентства з питань запобігання корупції про знайдені недостовірності в декларації новопризначеного голови митниці Павла Рябікіна за 2016 рік, коли він обіймав посаду генерального директора державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Таке рішення 17 листопада ухвалила колегія суддів Шостого апеляційного адмінсуду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 17 жовтня 2019 року НАЗК ухвалило рішення про знайдені недостовірності в декларації Рябікіна. Зокрема, Нацагентство встановило наступне: Рябікін незадекларував нерухомість, якою користувалась його дочка; не вказав нежилі приміщення вартістю в 7,92 млн грн, які подарував своїй дочці; неправильно вказав вартість судна та не зазначив вартість автомобілю дочки; не вказав корпоративні права в ТОВ «Верона-Арт» та ТОВ «Спорттовари С», в якому, до того ж, він є кінцевим бенефіціарним власником, а також забув про 1,9 млн грн доходу своєї дочки від підприємницької діяльності.

Втім, не погоджуючись з таким рішенням НАЗК, Рябікін подав позов в Окружний адміністративний суд міста Києва, в якому просив визнати недостовірним та скасувати рішення Нацагентства. 31 серпня 2020 року ОАСК йому відмовив повністю. Тому новопризначений голова митниці подав скаргу, яку Шостий апеляційний адмінсуд задовольнив і скасував рішення НАЗК.

Нагадаємо, Рябікін потрапив до Київської міської ради за списком партії «Удар» чинного міського голови Києва Віталія Клічка. Того ж дня, ЗМІ повідомили, що кандидатуру Рябікіна погодила на посаду голови митниці. Пізніше його призначили на цю посаду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: