Німеччина планує послабити карантин на Різдво

Читать на русском
16 федеральних земель Німеччини готуються послабити запроваджені через пандемію карантинні обмеження в період новорічних свят.
Фото: UGD

16 федеральних земель Німеччини готуються послабити запроваджені через пандемію карантинні обмеження в період новорічних свят.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що відповідний законопроєкт вже був розроблений регіональними політиками. Тепер його мають погодити з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель.

Якщо він набере чинності, то в період новорічних свят в країні буде дозволено проведення зборів, в яких бере участь не більше 10 осіб.

Також планується посилити пропускну спроможність німецької залізниці Deutsche Bahn в зимові місяці.

«Люди повинні мати можливість хоча б в невеликому масштабі відсвяткувати Різдво та інші зимові свята з рідними і близькими», - сказано в проєкті закону.

Водночас, в країні планують подовжити локдаун, який був запроваджений ще 2 листопада, до 20 грудня. В цей період будуть закриті бари, ресторани і розважальні заклади. Школи та магазини залишаться відкритими.

Повідомляється також, що з 1 грудня буде заборонено збиратися групами більше 5 осіб.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що влада Великобританії схвалила рішення щодо ослаблення карантинних обмежень на Різдво - пом'якшені заходи діятимуть з 23 по 27 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: