В Україні хочуть посилити покарання за підробку та крадіжку документів

Читать на русском
Верховна рада планує посилити покарання за підробку та крадіжку особистих документів. Закон ухвалили в першому читанні.
фото zn.ua

Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3946 про посилення відповідальності за підробку паспортів, свідоцтв про шлюб та інших документів, що засвідчують особу і громадянство.

За законопроект проголосували 264 нардепа у четвер, 3 грудня. Документ ініціював Кабмін і зареєстрував його в Раді ще у серпні.

Цифрова країна: чи можливий електронний документообіг вже наступного рокуЕфективний перехід до цифрового документообігу неможливий без зрушень у боротьбі з корупцією, вважає експерт.

Згідно з проєктом закону, пропонується внести зміни до Кримінального кодексу.

Так, за крадіжку «важливих особистих документів» хочуть карати штрафом в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів (850 гривень) або трьома роками умовного терміну (зараз обмеження свободи не передбачено).

За розкрадання інших документів і використання підроблених планують карати арештом до 6 місяців або обмеження волі до 3 років.

Якщо такі дії вчинила група осіб за змовою або посадова особа, використовуючи службове становище, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, сьогодні Рада провалила законопроект про якість шкільних підручників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: