Україні можуть передати 300 засуджених з в'язниць ОРДЛО – Денисова

Читать на русском
Україна може отримати 300 засуджених з в'язниць на непідконтрольних територіях. Однак передача, швидше за все, пройде після пандемії.
radiosvoboda.org

Україна може отримати 300 засуджених з в'язниць на непідконтрольних територіях. Процес «гальмується» через пандемію.

Про це повідомила Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова у четвер, 3 грудня, на своїй сторінці в Facebook.

Половина українців допускають повну ізоляцію ОРДЛО – опитуванняПоловина українців готові підтримати варіант де-факто ізоляції ОРДЛО. У разі неможливості повернення окупованих Росією територій Донбасу під контроль України вважають це бажаним 15,4% респондентів, припустимим 32,9%.

Денісова провела зустріч з представницею сепаратистів так званої «ДНР» Дариною Морозовою, з якою обговорила подальший процес передачі ув'язнених.

За словами Уповноваженої ВР, сторони позитивно розглянули питання про передачу для подальшого відбування покарання на підконтрольну уряду України територію 300 засуджених, які з початку військової агресії перебували в місцях позбавлення волі.

«Однак, це можна буде реалізувати після закінчення пандемії», - сказала омбудсмен.

Денісова додала, що сподівається, що найближчим часом всі домовленості будуть реалізовані.

Крім того, Денісова і Морозова домовилися про передачу 125 кримінальних справ стосовно 133 громадян України, яких утримують в слідчих ізоляторах на території, підконтрольній Україні.

«Вони були засуджені ще до окупації. Але справи залишилися в Донецьку. Ми домовилися, що зараз буде прийнято необхідне рішення окупаційною владою, і всі матеріали нам передадуть», - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, раніше Денісова заявляла, що реальне число COVID-хворих в ОРДЛО може бути вдвічі більше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: