В ОРДЛО фальсифікують дані про народжуваність та смертність – Малюська

Читать на русском
В непідконтрольних районах Луганської та Донецької областей фальсифікують дані про народжуваність та смертність громадян.
Фото з відкритих джерел

В непідконтрольних районах Луганської та Донецької областей фальсифікують дані про народжуваність та смертність громадян. Завдяки цьому в ОРДЛО неправомірно переоформлюють нерухомість або отримують допомогу від України.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, перевірити надійність наявних даних нині неможливо.

«Наприклад, реєструють смерть, щоб переоформити нерухомість неправомірно, або народження з тим, щоб отримати допомогу. У нас немає можливості докладно і з надійністю перевірити документи, що подаються на реєстрацію та відповідні процеси пройти. Відповідно, ми виявили досить велику кількість сфальсифікованих даних», - сказав Малюська.

Він зазначив, що ефективній боротьбі з фальсифікаціями заважає бюрократична система.

«Для подачі позовів необхідно сплатити мито. Причому мова йде про кілька мільйонів. А у нас таких грошей у бюджеті зараз поки не заплановано», - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Денис Малюська заявив, що платні камери в слідчих ізоляторах України принесли до бюджету вже понад один мільйон гривень, які будуть витрачені на проведення ремонту у безкоштовних камерах.

Також Малюська повідомив, що Міністерство юстиції України не може внести зміни до Єдиного держреєстру відомостей щодо Артема Ситника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: