СБУ викрила корупційну схему в академії водного транспорту

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України викрили корупційну схему, яку організували колишні та діючі посадовці Державної служби морського та річкового транспорту.
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили корупційну схему, яку організували колишні та діючі посадовці Державної служби морського та річкового транспорту.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що підозрювані вимагали та отримували хабарі за безперешкодну здачу іспитів майбутніми моряками.

Реформа СБУ: що нардепи не врахували у новому законопроєктіНародні депутати не взяли до уваги зауваження експертів та правозахисників й залишили за СБУ непритаманні їй функції, а це ускладнить протидію порушенням прав людини, вважає експерт.

«Чиновники, які входять до складу кваліфікаційної комісії, вступили у змову зі службовими особами навчальних закладів з підготовки моряків. Вони вимагали 10 тисяч гривень з кожного кандидата за отримання посвідчення судноводія малого та маломірного судна», - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, таким чином підозрювані «заробляли» майже 1 мільйон гривень кожного місяця.

«Співробітники СБУ встановили, що за сприяння посадовців держслужби у приміщенні Київської державної академії водного транспорту здійснювалось «формальне» проходження тестів. Потім у Державній службі морського та річкового транспорту кандидати отримували посвідчення судноводія», - додають в спецслужбі.

Повідомляється, що правоохоронці задокументували два подібних епізоди, у зв’язку з чим було відкрите кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила корупційну схему в податковій.

Також ми писали, що співробітники СБУ затримали на хабарі колишнього заступника голови правління одного з комерційних банків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: