У НАЗК кажуть, що е-декларації не можуть бути перевірені

Читать на русском
Доступ до Реєстру декларацій відновлено, але залишилися наслідки шкоди, завдані антикорупційній системі, через рішення Конституційного суду України.
Фото з відкритих джерел.

Доступ до Реєстру декларацій відновлено, але залишилися наслідки шкоди, завдані антикорупційній системі, через рішення Конституційного суду України.

Як повідомляє пресслужба Національного агенства з питань запобігання корупції, електронні декларації фактично не можуть бути перевірені.

Рішення КСУ щодо декларування: топ-6 кримінальних проваджень, які закриютьНАБУ змушене буде закрити справи щодо недостовірного декларування. Серед фігурантів – Ірина Венедіктова, Геннадій Труханов і Максим Поляков.

Після рішення суду НАЗК заборонено розглядати заяви про корупцію та притягати до адміністративної та дисциплінарної відповідальності всіх осіб, які вчинили корупційні правопорушення та займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Агенство не може перевіряти звіти політичних партій, а отже фінансувати їх.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

28 жовтня Національне агентство по запобіганню корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Вчора президент своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо відновлення довіри до конституційного судочинства.

Також Зеленський подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: