Британія першою у світі розпочне вакцинацію від коронавірусу

Читать на русском
Великобританія стала першою західною країною, яка отримала ліцензію на вакцину від коронавірусу, яка була розроблена компаніями Pfizer та BioNTech.
Фото з відкритих джерел

Великобританія стала першою країною у світі, яка отримала ліцензію на вакцину від коронавірусу, яка була розроблена компаніями Pfizer та BioNTech.

Про це пише Sky News і ВВС.

«Сьогодні уряд прийняв рекомендацію незалежного Агентства з регулювання лікарських засобів та медичних товарів (MHRA) затвердити для використання COVID-19-вакцину від Pfizer-BioNTech», – заявили в британському Кабміні.

Захист від коронавірусу: які розроблені вакцини і чим вони відрізняютьсяВакцина від коронавірусу Pfizer ефективна на 95 відсотків, компанії Moderna – на 94,1 відсотка.

У відомстві також додали, що сама вакцина стане доступна в країні вже наступного тижня.

За словами міністра МОЗ Метта Генкока, Британія стала першою країною у світі, яка має клінічно затверджену вакцину для постачання населенню.

Велика Британія вже замовила 40 млн доз вакцини – достатньо, щоб вакцинувати 20 млн осіб, по дві ін’єкції кожному. Найближчим часом має бути доступно близько 10 млн доз, а перші дози надійдуть до Британії днями.

Нагадаємо, учора компанії Pfizer і BioNTech подали заявку на використання своєї вакцини в Європі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: