СБУ підозрює митників «Борисполя» у вимаганні хабарів

Читать на русском
Схему організували двоє головних державних інспекторів митного поста, яких прикривав співробітник управління протидії митним правопорушенням.
Фото СБУ

Сьогодні в «Борисполі» затримали співробітників митних постів, які вимагали хабарі з пасажирів та влаштовували труднощі через переваження речей.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Схему організували двоє головних державних інспекторів митного поста, яких прикривав співробітник управління протидії митним правопорушенням. Митники вимагали гроші з пасажирів за нестворення штучних перешкод під час проходження контролю. За нібито перевищення норми провозу товарів і речей вони погрожували забрати багаж на митний склад для складання протоколу.

Правоохоронці задокументували декілька фактів отримання фігурантами хабарів. Заробіток із кожного рейсу був від двох до чотирьох тисяч доларів. Зміна, котра займалася здирством, працювала щомісячно в середньому сім разів.

Митників затримали під час отримання хабаря. Перевіряється можлива причетність до схеми інших працівників митниці, включаючи керівників поста.

Раніше мер міста Кремінна Луганської області Юрій Прокопенко був затриманий на хабарі. Чиновник підозрюється у вимаганні «відкату» за перемогу в тендері на роботи в місті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: